Blog

14.02.2019 19:14

Od začátku roku 2019 bude v měsíčníku Nové Proměny Bydlení vycházet na pokračování fotosérie článků z naší práce s manželkou Bárou z rekonstrukce našeho domu. Navazujeme tím na předchozí společné projekty pro různé zadavatele... Kromě celkových proměn budeme také postupně umísťovat fotografie našich autorsky repasovaných kusů nábytku.

24.10.2014 00:00

Kurz praktické reportážní fotografie-koncert-festival-práce s externím bleskem
 

Milí přátelé fotografie.
V sobotu 8.11. od 15.00 do pozdního večera (lze přijít kdykoliv) pořádám kurz praktické reportážní fotografie zaměřené na foto na koncertech.
Stanete se součástí teamu dokumentující průběh úžasného festivalu Pozdní sběr
v RockCafé.

Zařídím volný vstup (jinak cena 280,-)

Po dobu festivalu Vám budu průběžně k dispozici, abychom odladili nastavení fotoaparátu pro různé příležitosti.
Nejlepší cesta, jak se podobné fotografování naučit je touto praxí. Pokud něco nebude dobře vycházet na místě vyřešíme a hned vyzkoušíme.

Potřebujete: chuť se zúčastnit a ponořit do atmosféry, zrcadlovku s krátkým zoomem, nebo širším pevným ohniskem, externí blesk, nabité baterky a náhradní k tomu.

Workshop má  omezenou kapacitu 4 účastníků plus moje maličkost.

Cena kurzu 999,-

Více o festivalu:
https://www.pozdnisber.net./

Tady najdete fotky z minulého roku
https://www.pozdnisber.net/fotogalerie

Více zde: https://www.janbranc.com/news/kurz-prakticke-reportazni-fotografie-koncert-festival/

18.04.2014 21:42

Tento kratší odpolední/večerní kurz PHOTOMORE je zaměřen na fotografování s externím bleskem v málo nasvíceném interiéru. Dostanete rady jak fotit konference, večírky, v kostele, reportáže v exterieru po setmění. Budeme si ukazovat a zkoušet nastavení blesku i fotoaparátu.
Snahou lektora bude účastníky naučit, jak fotit s bleskem tak, aby fotky byly nasvícené příjemně a co nejvíc přirozeně.
Pokud bude čas, tak dojde i na to, jak používat externí blesk na kvalitní svícení portrétů.

Cena kurzu 999,-

Poslední dvě volná místa!!!

Místo a čas konání: Deedee Chorvatská 8,Praha 2, 23.dubna od 17.30-20.30.

10.03.2014 10:44

Kurz individuální večerní školy fotografie PHOTOMORE  (nejen) pro mírně pokročilé

• Dlouhodobé vzdělávání  
• V deseti týdnech deset navazujících praktických lekcí s úkoly k procvičení
• Mnoho možností  vyzkoušení  znalostí                                                                                                                 • Lektor předává své tipy a triky
• Konzultujte a raďte se s lektorem po celou dobu kurzu
• Kurz je přizpůsoben aktuálním potřebám a přáním účastníků

Lektor Photomore:
MgA. JAN BRANČ (*1974) profesionální fotograf, pedagog a lektor www.janbranc.com

Termín kurzu: začátek úterý 25. března v 18.00 a každé další úterý (plus celodenní výprava za krajinářskou fotografií a reportáž reálné události).

Místo: studio DeeDee Chorvatská 8, Praha 10 Vinohrady (5minut od metra Flora)

Témata kurzu stručně:
Krajina, architektura, noční fotografie, ateliérová portrétní fotografie, práce s ateliérovými světly, externí blesk, reportáž- reálná akce, fiktivní svatba, příprava webu, postprodukce, vlastní projekt.

Samozřejmostí je pomoc lektora s vhodným nastavením fotoaparátu, případně externího blesku, konzultace v průběhu setkání i korespondenčně. Kurz v malé skupině (1 až 6 účastníků) poskytne dostatek času na konzultace a individuální přístup.

Předpokládá se znalost základních fotografických pojmů a základních nastavení fotoaparátu.

Cena tohoto dlouhodobého workshopu:  8999,- (last minute cenaJ)

Více k programu workshopu a další fotografie z minulého turnusu:  https://www.janbranc.com/blog/

Zájemci pište nebo volejte: 608959766, jbranc@centrum.cz

10.02.2014 21:00

 https://prague-stay.com/lifestyle/review/1842-jan-branc/

https://cz.prague-stay.com/lifestyle/clanek/1842-jan-branc/

Jan Branč

If you're looking for a quality and experienced wedding photographer, you are looking for Jan Branč who runs the Photomore photography studio. Jan Branč has wide knowledge and extensive skills in the fields of artistic as well as commercial photography and 15 years of experience in the business so you can be sure that, if you decide to use his services, there will be no unpleasant surprises waiting for you on your special day. The high quality of Jan Branč's wedding photos is clearly attested by the fact that the photographer teaches regular popular courses of photographing weddings, parties and fashion shows as well as by the ever-growing group of his satisfied private and corporate clients, which include, for example, Burda, Mastercard, Telefonica, Samsung, Škoda Auto or Tesco. Apart from wedding photography, Jan Branč focuses on family portraits, corporate reportage photography, corporate portraits, non-traditional and original photographs of schools, kindergartens and nursery schools, photographs of architecture (e.g. corporate buildings and interiors), landscapes and nudes. If you want your special day to be made immortal by a true photography expert, contact Jan Branč and his Photomore photography studio.

 

10.02.2014 17:51

Kurz reportážní fotografie PHOTOMORE

  • Praktický workshop REPORTÁŽNÍ fotografie NAOSTRO
  • Staňte se dokumentaristou reálné události
  • Lektor předává své tipy a triky
  • Konzultujte a raďte se s lektorem po celou dobu kurzu

 

Lektor Photomore:   MgA. JAN BRANČ (*1974) profesionální  fotograf, pedagog a lektor www.janbranc.com

Termín: 15.2. 2014 od 13 hodin

Místo: MASOPUST v Roztokách u Prahy (vlak 10minut, nebo bus 15minut z Prahy)

Téma kurzu reportážní fotografie: 

Společně zdokumentujeme mohutný masopustní rej za přítomnosti mnoha tradičních i netradičních masek. Skvělá, fotogenická a bezprostřední atmosféra pohltí a strhne všechny účastníky workshopu.  Ohromnou výhodou této akce je, že jsou fotografové vítání a nikdo si jich nevšímá.  Samozřejmostí je pomoc lektora s vhodným nastavením fotoaparátu, případně externího blesku, konzultace v průběhu akce. Kurz v malé skupině (1 až 6 účastníků) poskytne dostatek času na konzultace a individuální přístup.

Cena tohoto reportážního workshopu:  999,-

Zájemci pište nebo volejte: 608959766, jbranc@centrum.cz

Foto: Josef Mirovský  & Jan Branč

Více k programu masopustu zde: https://www.roztoc.cz/nabidka-akci/512-masopust-2014/                          

 

20.11.2013 12:51

Milí přátelé fotografie, chystám opět kurz reportážní fotografie zaměřený na práci s externím bleskem.

Ukazuje se, že i po zakoupení drahého externího blesku, často šťastný majitel neví, jak jej nejlépe využít. Kurz je vhodný samozřejmě i pro ty, kteří o nákupu blesku uvažují.

V reálných podmínkách (tentokrát na Vánočních trzích) budeme mít možnost naučit se, jak nejlépe nastavit externí blesk. Také jak jeho světlo nejvhodněji kombinovat s reálným osvětlením na místě, tak aby fotografie vypadaly co nejvíce přirozeně. Výsledkem našeho fotografování budou fotografie zachycující atmosféru vánočních trhů, případně vaše subjektivní vnímání této události.

Účastníci kurzu potřebují: základní znalosti o fotografických veličinách (clona, čas, citlivost), fotoaparát s (vlastním, či půjčeným) kompaktibilním externím bleskem, nabité baterie do fotoaparátu a blesku. Oranžový filtr na blesk vítán. Dobrou náladu a chuť ponořit se do atmosféry.

Kurz se koná v centru Prahy 4.12. 2013 od 15 do 18 hodin, poté můžete samozřejmě ve fotografování dále  pokračovat. Cena kurzu 999,-

Dejte vědět v případě zájmu (či dotazů) opět co nejdříve. Počet účastníků je omezen tak, aby na každého bylo dost času a aby se každý dozvěděl, co potřebuje.

Těším se na Vás

Honza

  Na ukázkových fotografiích vidíte výsledky prací účastníků z kurzu konaného na Matějské pouti...

14.11.2013 15:54

Tak už je tu zase čas předvánoční vyplněný tvorbou atelierových rodinných portrétů. Bez ostychu pište a volejte pro bližší informace k průběhu fotografování, přípravě, cenám, možnostem fotografování. Viz. záložka kontakty.

Zde ukázka z focení rodinky minulý týden

 

1 | 2 >>